31

Mar

Cziszdwari – mczadi serowe

Składniki:
  • mąka kukurydziana biała – 300 g,
  • ser podpuszczkowy młody, dojrzały odciśnięty, ser imeretyński lub podobny ser solankowy czy mieszanka serów – 200 g,
  • masło lub olej do smażenia,
  • ciepła woda.
Przygotowanie:
  1. Do mąki kukurydzianej dodajemy ciepłą wodę i pokruszony ser, mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Dosalamy w razie potrzeby i własnych preferencji.
  2. Formujemy owalne placuszki i smażymy na patelni aż się podrumienią.
  3. Najlepsze są na gorąco.
Opublikowany przez marina|Przepisy|0 comment

Komentarze są zamknięte.

Kalendarz

Kwiecień 2019
P W Ś C P S N
« Kwi    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archiwa