Konfitura z feihoa 360 g

Właściwszym określeniem byłoby feihoa w słodkiej zalewie. W regionie Kaukazu mianem konfitur określa się przetworzone owoce w słodkiej zalewie.Sposób ich przyrządzenia jest recepturą przekazywaną od

 

KONFITURA Z FEIHOA – 360 g

Owoce feihoa zostały zaadaptowane na Kaukazie w latach 60 XX wieku. Owoce wielkością przypomina dużą śliwkę,w środku znajduje się półpłynny miąż. Owoc zawiera duże ilości jodu

Właściwszym określeniem byłoby feihoa w słodkiej zalewie. W regionie Kaukazu mianem konfitur określa się przetworzone owoce w słodkiej zalewie.

Sposób ich przyrzadzenia jest recepturą przekazywaną od pokoleń. Produkt ten poprzez dużą koncentrację węglowodanów zachowywał energię na okres zimowy.

Konfitura rozpowszechniła się na terenie byłych państw ZSRR. Stosuje się ją jako dodatek do herbaty oraz jako deser.

Dzięki specjalnej technologii możemy spożywać owoce dojrzewające w słońcu Kaukazu w Polsce.

Skład: feihoa, cukier

Wartość energetyczna 100 g produktu: 248 kcal

Wartość spożywcza: węglowodany 62 g, Białko 0 g

Minimalna zawartość owoców 60%

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od 0 do 25 stopni C