Sok z owoców granatu + acai 1L b/c

Sok z owoców granatu + acai 1LL bez dodatkowego cukru.Sok posiada jedynie własny cukier owocowy wytwarzany w procesach biochemicznych. Producent posiada certyfikat BIO na pozostałe swoje produkty wydany przez niemiecką instytucję.

 

Sok z owoców granatu + acai 1LL bez dodatkowego cukru.

Sok posiada jedynie własny cukier owocowy wytwarzany w procesach biochemicznych.

Producent posiada certyfikat BIO na pozostałe swoje produkty wydany przez niemiecką instytucję certyfikującą.

Sok uzyskany przez połączenie 50% soku z owoców granatu i 50% soku z acai.

Acai to jagoda z Ameryki Południowej, która w postaci zamrożonego soku została sprowadzona i rozlana wraz z sokiem z owoców granatu w Gruzji. Acai to jagoda zawierająca dużą ilość kwasów Omega 6 oraz cechująca się niezwykłą kompozycją minerałów, witamin i kwasów organicznych, Jagoda ta dzięki swoim właściwościom odmładzającym robi zawrotną karierę w Ameryce Północnej i Europie Zachodniej

Sok uzyskany metoda zimnego wyciskania. Sok naturalny 100 % nie rozlewany z koncentratu. Produkt naturalny bez zawartości konserwantów i innych sztucznych dodatków – pasteryzowany.

Krzewy granatu sa bardzo popularne na Kaukazie. Od dawna są tam symbolem bogactwa, obfitości i urodzajności.

Badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdzają to co jest już znane od dawna. Już w starożytność granat stal się przedmiotem rozpraw, poematów a nade wszystkim znalazł zastosowanie w medycynie. Dzisiaj fakty potwierdzone naukowe pozwalają na zastosowanie granatu (nie tylko owoców ale i np. kory) do celów leczniczych.

Granat uprawiano już 5 tysięcy lat p.n.e. W starożytnej Grecji i Egipcie roślinę te czczono jako świętą, a starożytna medycyna Chin uznawała sok z granatu za “skoncentrowane życie” i symbol długowieczności. Z powodu dużej ilości nasion granat stal się symbolem płodności i siły.

Sok z owoców granatu jest jednym z najsilniej działających antyoksydantów. Sok z granatu zawiera trzy razy więcej przeciwutleniaczy niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina. Wykazano jego niezwykła skuteczność w oczyszczaniu ścianek naczyń krwionośnych z kaszaków. Zawiera więcej polifenoli niż jakikolwiek inny napój. Polifenole w owocach granatu posiadają udowodnione naukowo właściwości, zapobiegające i wspomagające leczenie: – chorób serca, – nadciśnienie krwi – obniża ciśnienie krwi – miażdżycy, – udar mózgu, – cukrzycy, – wszelkiego rodzaju infekcje bakteryjne i pasożytnicze, – przeciwdziała procesom starzenia i powstawaniu nowotworów Ogólnie spożywanie soku z owoców granatu poprawia kondycje zdrowotna człowieka. Owoc granatu zawiera dożo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika, kwasy organiczne oraz białko.

Granat wyraźnie poprawia przepływ krwi w mięśniu sercowym u pacjentów z choroba wieńcowa i redukuje złogi oraz zwapnienia w tętnicy szyjnej. Ponadto sok z owoców granatu zmniejsza ciśnienie krwi, likwiduje zaburzenia erekcji, zapobiega procesom starzenia i spowalnia postęp demencji wywołanej choroba Alzheimera. Kolejne badania potwierdziły wyraźne działanie wstrzymujące rozwój zmian nowotworowych prostaty, płuc, jelit, skóry i piersi. Sok pity systematycznie działa korzystnie przy astmie, problemach z trawieniem, wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Świeże owoce zalecane sa przy przeziębieniach, zwłaszcza przy gorączce. Granat ma także zastosowanie przy wyrobie kosmetyków.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

Węglowodany 15 g

Białka 0,3 g

Składniki mineralne: Na – 6 mg, K 123 mg,

Wartość energetyczna 100 g – 62 kcal.